welkom » kennis » energie opwekken

ENERGIE OPWEKKEN


In onze buurt Kort Haarlem is de zon eigenlijk de enige bron om zelf milieuvriendelijk energie op te wekken. U kunt dat doen met behulp van zonnepanelen (leveren elektriciteit) en zonneboilers (leveren warmwater) of een combinatie daarvan..

De met zonnepanelen opgewekte elektriciteit kunt u gebruiken voor uw elektrische apparaten, maar ook voor koken en verwarming. Voor verwarming zijn verschillende opties, zoals warmtepompen, infraroodverwarming en conventionele elektrische verwarming.

Het is belangrijk u te realiseren dat: 

  • Zelf energie opwekken een 'no-regret'  maatregel is, maar dat u eerst zult moeten investeren, soms m.b.v. subsidies;
  • U behoefte aan elektriciteit zal toenemen als u minder gas gaat gebruiken en daardoor zelf elektriciteit opwekken steeds nuttiger wordt;
  • U afhankelijk blijft van het elektriciteitsnetwerk, omdat opgewekte ektriciteit opslaan in de praktijk nog moeilijk en duur is;
  • Wachten op nieuwe technische ontwikkelingen betekent dat u op langere termijn meer maatregelen sneller achter elkaar zult moeten nemen.

Er zijn veel goede websites  met nadere informatie, maar u kunt ook een gratis en vrijblijvend bezoek van een energiecoach aanvragen om u te helpen en te adviseren. 

 

Enkele internetsites met nadere informatie:

Zonnepanelen.net

Warmtepompinfo.nl

Zonneboiler-info.nl