OVER ZONNEPANELEN


De zon is in de praktijk de enige bron om zelf milieuvriendelijk energie mee op te wekken. U kunt dat doen met behulp van zonnepanelen (leveren elektriciteit) en zonneboilers (leveren warmwater) of een combinatie daarvan. 

Bij de overweging om zonnepanelen aan te schaffen moet u zich realiseren dat: 

  • U behoefte aan elektriciteit zal toenemen als u minder gas gaat gebruiken;
  • U afhankelijk blijft van het elektriciteitsnetwerk, zolang opgewekte elektriciteit opslaan in de praktijk nog moeilijk en duur is;
  • U zonnepanelen meestal in 3- 6 jaar terugverdient;
  • Dat de salderingsregeling voor zonnepanelen mogelijk vanaf 2025 wordt afgebouwd en de terugverdientijd dan langer wordt

Berekenen terugverdientijd zonnepanelen

We hebben een rekenmodel in Excel gemaakt om de financiële gevolgen van aanschaf van zonnepanelen te berekenen. In onze onderstaande notitie 'Financiële aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen' kunt u  lezen dat ook bij gebruik van een lening de aanschaf snel wordt terugverdiend. 


Collectieve aanschaf zonnepanelen

Zomer 2022 hebben we uitgebreid contact gehad met installatiebedrijf Groenpand, dat kwalitatief goede sets zonnepanelen levert. Op 8 november 2022 heeft Groenpand voor ons een webinar georganiseerd met meer informatie over de werking van zonnepanelen en de werkwijze van Groenpand. Klik hier om dit webinar terug te kijken.

U kunt zelf de aanschaf van zonnepanelen bij Groenpand regelen.  


Inhoudelijke informatie over zonnepanelen 

Tenslotte hebben we twee notities gemaakt over inhoudelijke en financiële aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen. Deze notities actualiseren we af en toe.

Disclaimer:

We doen ons best om de informatie op onze site actueel te houden. De ontwikkelingen gaan echter snel en het is daarom mogelijk dat informatie niet (meer) klopt. Heeft u aanvullingen of denkt u dat informatie niet klopt? Stuur ons dan een e-mail  of reageer via de blauwe knop  'reageren' onderaan een pagina!

Inhoudelijke aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen
PDF – 70,7 KB 94 downloads

Laatste actualisering bovenstaande notitie: december 2022

Financiele Aandachtspunten Bij Het Aanschaffen Van Zonnepanelen
PDF – 99,8 KB 111 downloads

Laatste actualisering bovenstaande notitie: oktober 2022


OVER PVT

Maandagavond 13 september 2021 heeft het bedrijf Triple Solar aan ruim 20 bewoners een presentatie gegeven over zogenaamde PVT-panelen. Dat zijn panelen die tegelijk elektriciteit, warmte voor de woning en warm water opleveren.

Uiteraard geen goedkope oplossing, maar in combinatie met de juiste isolatie en verwarmingselementen kom je hiermee helemaal van het gas af! Aan het eind van de bijeenkomst is afgesproken dat voor verschillende bewoners/woningen een offerte wordt gemaakt.

Voor geïnteresseerden hieronder een link naar de sheets van de presentatie.

Presentatie PVT Triple Solar September 2021
PDF – 7,7 MB 285 downloads

Enkele internetsites met nadere informatie:

Zonnepanelen.net

Zonneboiler-info.nl

Wooonwijzerwinkel.nl