welkom » kennis » over zonnepanelen/-collectoren

OVER ZONNEPANELEN/-COLLECTOREN


In onze buurt Kort Haarlem is de zon eigenlijk de enige bron om zelf milieuvriendelijk energie op te wekken. U kunt dat doen met behulp van zonnepanelen (leveren elektriciteit) en zonneboilers (leveren warmwater) of een combinatie daarvan..

Het is belangrijk u te realiseren dat: 

  • U behoefte aan elektriciteit zal toenemen als u minder gas gaat gebruiken en daardoor zelf elektriciteit opwekken steeds nuttiger wordt;
  • U voorlopig afhankelijk blijft van het elektriciteitsnetwerk, zolang opgewekte ektriciteit opslaan in de praktijk nog moeilijk en duur is;
  • Dat de salderingsregeling voor zonnepanelen mogelijk vanaf 2023 wordt afgebouwd en de terugverdientijd dan  langer wordt;
  • Wachten op nieuwe technische ontwikkelingen betekent dat u op langere termijn meer maatregelen sneller achter elkaar zult moeten nemen.

De Energie coöperatie Kort Haarlem heeft in september 2021 een eerste versie van twee onafhankelijke notities gemaakt over technische en financiële aspecten m.b.t. zonnepanelen. 

Notitie Over Technische Aspecten Van Zonnepanelen September 2021
PDF – 458,3 KB 178 downloads
Notitie Over Financiele Aspecten Van Zonnepanelen September 2021
PDF – 601,1 KB 161 downloads

Maandagavond 13 september 2021 heeft het bedrijf Triple Solar aan ruim 20 bewoners een presentatie gegeven over zogenaamde PVT-panelen. Dat zijn panelen die tegelijk elektriciteit, warmte voor de woning en warm water opleveren.

Uiteraard geen goedkope oplossing, maar in combinatie met de juiste isolatie en verwarmingselementen kom je hiermee helemaal van het gas af! Aan het eind van de bijeenkomst is afgesproken dat voor verschillende bewoners/woningen een offerte wordt gemaakt.

Voor geïnteresseerden hieronder een link naar de sheets van de presentatie.

Presentatie PVT Triple Solar September 2021
PDF – 7,7 MB 118 downloads

Enkele internetsites met nadere informatie:

Zonnepanelen.net

Zonneboiler-info.nl

Wooonwijzerwinkel.nl