Ervaring van buurtgenoot Boukje met bezoek van Klimaatroute


27 maart 2024

Deze week belde een adviseur van Klimaatroute bij mij aan. Ik had een week tevoren al een folder van de gemeente ontvangen met de mededeling dat ik hen aan mijn deur kon verwachten. De adviseurs, die werken voor de gemeente Gouda, geven tips en advies over mogelijke kostenbesparingen op energie en kijken samen met je waar jij in jouw huis nog (meer) kunt besparen.

Zo ook de adviseur die bij mij aanbelde. Nu ben ik al aardig op weg in dit onderwerp, maar er kan altijd meer. En ik wilde ook wel kennismaken met dit project en kijken wat zij nog toe zouden kunnen voegen.

Het werd een uiterst aangenaam en nuttig gesprek. Hij vertelde over zijn insteek en hoe zij bezig zijn. Ik vertelde over mijn activiteiten voor de Energiecoöperatie Kort Haarlem en hoe wij bezig zijn. Hij informeerde naar maatregelen die ik al getroffen had en gaf adviezen over wat ik nog zou kunnen doen en waar ik daarbij ondersteuning zou kunnen vragen. 

In een busje, geparkeerd verderop in de straat, heeft het team allerlei producten opgeslagen die zij uit mogen delen om bewoners een beetje verder op weg te helpen. Daaronder vallen o.a. ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie en radiatorventilatoren (uiterst effectief), stekkerdozen met centrale knop met lampje etc. 

Direct na afloop van het gesprek (ongeveer 30 minuten) worden de producten die jou verder zouden kunnen helpen uit het busje gehaald en bij je langs gebracht. Geheel gratis. Om de service compleet te maken wordt het materiaal zo nodig ook nog bij je geïnstalleerd!

Ik vond het een goed initiatief van Maak Gouda Duurzaam.nl en zou zeggen laat hen binnen en ga het gesprek aan. Je wordt er altijd wijzer van!

Boukje Ferwerda