Over dak- en muurisolatie


Disclaimer:

We doen ons best om de informatie op onze site actueel te houden. De ontwikkelingen gaan echter snel en het is daarom mogelijk dat informatie niet (meer) klopt. Heeft u aanvullingen of denkt u dat informatie niet klopt? Stuur ons dan een e-mail  of reageer via de blauwe knop  'reageren' onderaan een pagina!


In het document hiernaast behandelen we dak- en muurisolatie.

Bij het maken van plannen voor isolatiemaatregelen heeft het zin om eerst na te gaan waar de grootste warmteverliezen zijn. Als bijvoorbeeld een zolder nooit verwarmd wordt, is dakisolatie wellicht niet zo effectief en kan het zinvoller (goedkoper) zijn om bijvoorbeeld de vloer van de zolder goed te isoleren. Zulke overwegingen hangen af van de constructie en het gebruik van uw huis. Een warmtescan met een infraroodcamera kan helpen bij het maken van zulke keuzes.

Isolatie van vloeren is ook van belang. Hiervoor zijn specifieke oplossingen beschikbaar, van schelpen tot folies van Tonzon. We laten die in het document buiten beschouwing, maar de behandelde algemene principes gelden ook voor vloeren. 

In het document gaan we ook niet in op glasisolatie, omdat hierover al een aparte pagina bestaat op deze site.

Isoleren Van Dak En Muren
PDF – 161,3 KB 123 downloads