LABEL A VOOR HUURWONINGEN WOONPARTNERS


De huurwoningen van Woonpartners in de F.W. Reitzstraat en IJssellaan worden gerenoveerd met als resultaat o.a. dat ze daarna energielabel A zullen hebben.

De dakpannen gaan er tijdelijk af en er komen dikke isolatieplaten op het dak. De gevels krijgen 14 cm isolatiemateriaal, dat wordt afgedekt met donkerrode steenstrips. Tenslotte komen er nieuwe vloeren met vloerverwarming en vindt tegelijk verbetering van de fundering plaats. 

Er worden steeds tien woningen tegelijk gerenoveerd. Het hele project zou eind 2022 klaar moeten zijn, maar betwijfeld wordt of dat haalbaar is door bijvoorbeeld leveringsproblemen met het bouwmateriaal.

De bewoners kunnen tijdens de verbouwing niet thuis blijven. Daarom gaat het huisraad van de begane grond tijdelijk in containers en wonen de bewoners zelf gedurende ruim tien weken in een gemeubileerde woning in Oud-Achterwillens, Pretoriaplein of de Zuidrandflat.

De gasverwarming met een combiketel blijft voorlopig gehandhaafd, maar in de toekomst wil Woonpartners elektrische verwarming gaan toepassen. 

Alles bij elkaar is deze renovatie zeer ingrijpend voor de bewoners. Daarom is vooraf uitvoerig met de bewoners over de aanpak overlegd, heeft iedere bewoner een duidelijke planning gekregen en is er wekelijks een spreekuur met de uitvoerder.

Na de renovatie zal de energierekening van de huurders flink omlaag gaan en ook de CO2 uitstoot.