Ervaring buurtgenoot Jan met radiatorventilatoren


In de doos zitten twee ventilator blokken, een voedingsadapter met 2 meter snoer, een voeler met 0,7 meter snoer en een kabeltje om de blokken met elkaar te verbinden..

Beide blokken zijn voorzien van 4 schuifjes met een magneetje om ze aan de onder- of bovenkant van de radiator te bevestigen. Die schuifjes zijn omkeerbaar, waardoor het altijd past!

Ook de voeler heeft een magneetje en wordt op de heetste plek van de radiator geklikt. Deze voeler zorgt dat de ventilators aan-/uitslaan als de temperatuur bovenaan de radiator hoger/lager dan 30 graden wordt.

De aansluiting van voeding, voeler en de beide blokken aan elkaar is simpel. Er staat ook een duidelijke tekening op de doos.

Bij de Gamma kost een setje van twee  (genoeg voor een radiator van ongeveer twee meter lang en een kamer tot 60 m3) 104,95 euro, Als je de Groene Bon gebruikt krijg je 75 euro korting en ben je dus maar 29.95 euro kwijt! Je kunt het natuurlijk ook eerst proberen met één radiatorventilator en dan kost het apparaatje je niets.

- het monteren is makkelijk 
- de ventilators zijn vrijwel geruisloos
- de luchtstroom is niet hinderlijk
- de kamer lijkt wat sneller warm (ik heb dus nog een ventilator extra gekocht, want mijn woonkamer is ongeveer 90 m3).

Dat laatste zou betekenen dat je inderdaad gas bespaart, maar dat is moeilijk te zien omdat de temperatuur per etmaal verschilt.