ACTIES


Aanschaf zonnepanelen

Zoekt u een betrouwbaar installatiebedrijf? Energiecoöperatie Kort Haarlem heeft in zomer 2022 uitgebreid contact gehad met installatiebedrijf Groenpand, dat een kwalitatief goede set zonnepanelen levert voor een redelijke prijs.  

Meer lezen ...

Meer dan 30 buurtbewoners hebben interesse getoond en op 30 oktober 2022 hierover een brief van ons gekregen.


Onderzoekreferentiewoningen

Met subsidie van de gemeente Gouda hebben we zomer 2022 het onderzoeksbureau Merosch onderzoek laten doen bij drie woningen naar isolatiemaatregelen, die nodig zijn voor verwarming door middel van een warmtenet  of een warmtepomp. Het betreft een woning in de IJssellaan, de Krugerlaan en de Burgemeester Martenssingel. Het resultaat van het onderzoek is op 23 november 2022 besproken met de eigenaren van deze en vergelijkbare woningen en we gaan proberen per straat in groepjes verder te praten.


Posteractie 'Ik doe mee...'

Ook op 6 november 2021 is de posteractie 'Ik doe mee...' gestart. Deze actie is bedoeld voor alle bewoners van de gemeente Gouda en heeft twee doelen:.

  • Deelnemende bewoners laten via een raamposter zien dat ze zich zorgen maken over het klimaat en/of hun portemonnee en daarom meedoen met energiebesparing en eventueel energieopwekking. Hopelijk gaan daardoor andere bewoners ook meedoen (olievlekwerking). 
  • Deelnemende bewoners geven optioneel jaarlijks hun elektriciteits- en gasgebruik en eventueel de opbrengst van hun zonnepanelen door. Daarmee kunnen we de komende jaren laten zien dat het gebruik afneemt en de opwekking toeneemt (niet per woning, maar alleen per postcodegebied). 

Wilt u meedoen? Meldt u dan aan via energienetwerkgouda.nl/ikdoemee.